Programlama'da İnce Ayarlar

Programlama'da İnce Ayarlar

 Web Sitenizi Tasarlarken İleriye Dönük Olarak Tasarlayın

Bir sitenin arama motoru optimizasyonu çalışmaları sürecinde veya daha öncesinde siteyle ilgili alt yapısının hazırlanması, oluşturulması, tasarımın çizilip koda dökülerek sitenin yapısının oluşturulmasına kısaca programlama veya web programlama diyebiliriz. Sitenin programlama kısmı optyimizasyon'da önemli bir yere sahiptir. Arayüz ile programlama asla karıştırılmamalıdır. Web programlama ilgili programlama uzmanları veya programcılar tarafından gerçekleştirilen sadece kendisi tarafından görülen kullanıcılara bir arayüz görüntüsü çıktısı oluşturmak için yapılan işlerdir yani işin alt yapı kısmıdır. Arayüz ise yapılan programlamanın çıktısı dır yani siteyi ziyaret edenlerin gördüğü ön yüz kısmıdır. Sitenin programlaması oluşturulurken bazı arama motoru optimizasyonu kriterlerine uyularak yapılması gerekir.

Web Sitenizin Temelini Sağlam Yapın

Daha doğrusu optimizasyona uygun bir site ve site altyapısı oluşturulması gerekir. Programlama yapacak olan kişi sitenin ileri ki zamanlarda optimizasyon çalışmalarını yürütecek olan kişi veya kişilerin yardımıyla yapması daha doğru olur. Çünkü programlamacı sürekli değişen arama motorları algoritmaların'dan ve kriterlerinden çok fazla bilgi sahibi olmayabilir.

 Web Sitenize Uygun Programlama Kriterleri

Bir sitenin programlama kısmı oluşturulurken arama motoru optimizasyonu kriterlerince dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır bunlar sıralayacak olursak : Yapılacak olan site yapısının öncelikle statik yani veri tabanı ve yönetim paneli aracılığı ile sürekli güncellenebilir ve yeni içeriklerin eklenebilir olması Css ve Javascript kodları veya dosyaları sıkıştırılarak daha az boyut kaplaması Meta etiketlerinin düzgün yerleştirilmesi (title,description,keywords) Heading etiketlerinin uygun yerlerde ve hiyerarşik bir şekilde kullanılması Sade, anlaşılır kullanıcılar ve arama motorları botları tarafından kolay gezilebilen bir yapıda olması Meta etiket ayarlarının statik ve yeni eklenen içeriklere göre değişmesinin sağlanması Mümkün olduğu kadar az kod kullanılması Anlaşılır kalıcı bağlantıların oluşturulması Grafiklerde css sprite tekniğinin kullanılması En önemlisi hızlı çalışan bir yapıya sahip olması