ÇAPA MAKİNESİ KULLANIMINDA BUNLARA DİKKAT

ÇAPA MAKİNESİ KULLANIMINDA BUNLARA DİKKAT

Tarım işlemlerinde önemli bir yere sahip olan çapa işleminin makine ile gerçekleştirilmesi hem zamandan hem de efordan tasarruf edilmesine yardımcı olur. Otomatik olarak çalışan bu cihazları ilk çalıştırmadan önce kullanım talimatlarına uygun olarak hareket etmeniz gereklidir. Kurulumu tek başınıza yapamazsanız mutlaka servise danışmanız gereklidir. Kurulum esnasında çapa bıçaklarının doğru bir şekilde takıldığından emin olmalısınız. Bıçakların ters takılmaması gereklidir. Kurulumu tamamladıktan sonra tüm parçaların doğru bir şekilde entegre edildiğinden emin olmalısınız. Montaj işleminin tamamlanmasından sonra şanzıman yağı ve motor yağının eklenmesi gereklidir. Cihazı çalıştırmadan önce yakıt deposunun doldurulması gerektiğini unutmayın. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Çapa Makinesi Kullanımı Nasıldır?

Çapa makinesini kullanırken vites değiştirme esnasında debriyajı kullanmalısınız. Vites kolu geçmiyorsa zorlamamakta fayda vardır. Vites kolunu zorlamak yerine çapa makinesi kontrolünü ele alarak ileri ve geriye doğru hareket ettirmelisiniz. Bu işlem, dişlilerin dönmesini sağlayacaktır. Bu da dolaylı olarak vites kolunun kolayca geçmesine yardımcı olur. Debriyajı bulunan çapa makinelerinin levye bölümünü uzun süre boyunca çekili halde bırakmak makineye zarar verecektir. Makineyi kullanmadığınız durumlarda kapalı ortamlarda muhafaza etmelisiniz. Kar veya yağmur altında bırakılan makineler bozulabilir.

Çapa Makinesinin Eğimli Arazilerde Kullanımı


Eğimli araziler, çapa makinesinin kullanımını zorlaştıracaktır. Bunun için yüksek eğimli alanlarda makineyi kullanmamalısınız. İhtiyacınız olan marka ve modele ulaşmak için ilgili siteleri tercih edebilirsiniz. Her işlemden sonra makine bıçaklarınızı temizlemeniz, makinenin ömrünü uzatan önemli bir etkendir. Eğer benzinli çapa makinesini tercih ettiyseniz, eğimli alanlarda yakıt deposunun tamamının doldurulmaması gerektiğini de unutmayın. Uzun süre çalışan motorlar yorulabilir. İleride daha büyük problemlerle karşılaşmamak için makine motorunu uzun süre çalışır durumda bırakmamanız gereklidir. Bu talimatlar sayesinde makinenin ömrünü uzatabilirsiniz.