Salam Nedir
Salam Nasıl Yapılır
Kimi için kahvaltıların vazgeçilmezi, kimi içinse akşamüzeri çaylarının atıştırmalığı… Sosis ve sucuk ailesinin yakın bir ferdi olan salam, iri kıyım sığır, dana ve koyun etine çeşitli baharatların ve kıvam arttırıcıların eklenmesi ile üretilir. Satın almadan önce sitesine girerek, salam çeşitleri ve içerikleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.
Salam Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir
Ette bulunan sinir, lenf bezleri, kıkırdak ve yağlar ayıklandıktan sonra ete nitrit ve toz şeker ilave edilir. Üretilen hamur karışımı, sosis ve sucukta olduğu gibi bir kılıfın içerisine yerleştirilir. Kılıflar bir süre için askılanıp kurutulur. Ardından, kılıf içinde bulunan hamur karışımı ilk önce dumanlama işleminden geçer. Kılıf ve içinde bulunan et karışımı hamur, dumanlama işleminin ardından suda haşlanır. Haşlama işlemi bittikten sonra kılıflar tekrar asılır ve son kurutma işlemi gerçekleştirilir. Kurutma işlemi de bittikten sonra salamlar etiketlenmeye ve ambalajlanıp marketlere doğru yola çıkmaya hazırdır.
Sağlığımız ve dengeli beslenmemiz için satın aldığımız ürünlerin besin değerlerine dikkat etmemiz gerekir. Satın alacağınız salam, protein değerleri açısından yüksek olmalıdır. Bunun dışında iyi bir salamın çok koyu veya çok açık tütsü benzeri renge sahip olmaması, kuruma-çatlama-parçalanma görülmemesi, dilim kesit yüzeyinde hava kabarcıkları olmaması gerekmektedir. Ayrıca içeriğinde yoğun miktarda katkı maddesi içeren salamları tercih etmemeniz tavsiye edilir.