2013 Google 1 Nisan Şakaları

2013 Google 1 Nisan Şakaları

Google Hazine Haritaları, Mavi Gmail, Youtube, Google Burun

Google sosyal olaylara duyarlı dijital şirketlerden olarak biliniyor. Bu yıl da 1 Nisan’ı boş geçmeyen Google birden fazla şaka hazırladı. Birçok ürünü için Google 1 Nisan şakaları yaptı.

Sitelere Uzay İstasyonundan Ziyaretçi

Bazı webmasterlar takip ettikleri sitelerine nerden ziyaretçi geldiğini izlerken Google’ın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan da ziyaretçi gönderdiğini farkettiler. Site ziyaretçilerinin lokasyonunda uzay istasyonundan hit geldiğini gösteren yazı bulunuyordu.

Google Burun

Google Nose Google’ın bir arama servisi olarak çalışıyor. Görseller, haberler, günlük hayata dair herşey Google Nose üzerinden aranabiliyor. Google, 1 Nisanda Google Nose’un kokuları da arayabileceğini söyledi.

Mavi Gmail

Google Gmailin ilk çıktığı teknolojide herşeyin mavi olmasına teknolojinin izinvermediğini ama artık bu mümkün olduğu için Gmail Blue ile herşeyi mavi yaptıklarını duyurdu.

Youtube Kapanıyor

Google video paylaşım sitesi olan Youtube’nin aslında 8 yıllık bir yarışma olduğunu ve yarından sonra yeni video eklenemeyeceğini açıkladı. Eklenen videolar arasından en iyisinin seçileceğini 1 Nisan şakası olarak duyurdu.